Mobiliteitsplan goedgekeurd!

Gepubliceerd op 28-05-2024

 

 

Na 3 jaar voorbereiding keurde het bestuur van Londerzeel op 28 mei het mobiliteitsplan goed. Het plan zal de komende jaren richting geven aan het mobiliteitsbeleid.

Al sinds mei 2021 wordt er gewerkt aan een verbetering van de mobiliteit in de gemeente. Van de (her)aanleg van de fietspaden, het uitwerken van nieuwe wandelroutes tot het installeren van slimme maatregelen om vracht- en sluipverkeer in de leefzones te vermijden. Na jaren van onderzoek, metingen en participatie met inwoners, werd op dinsdag 28 mei het mobiliteitsplan goedgekeurd op de gemeenteraad.

Nu kan het echte werk beginnen! Er ligt een krachtig plan met bruikbare adviezen klaar. Op basis hiervan kunnen de verschillende diensten aan de slag om de juiste ingrepen te doen met het oog op een flinke verbetering van de mobiliteit in onze gemeente. Of beter: een verbetering van de algemene leefbaarheid in de gemeente, want mobiliteit is essentieel voor iedereen.

Mobiliteitsbeleid

Het mobiliteitsplan schetst de visie en strategische aanpak voor de mobiliteitsuitdagingen in onze gemeente. De nadruk ligt op duurzaamheid, veiligheid en efficiëntie. Er zijn acties voor alle actoren in het verkeer met acties voor toegankelijke voetpaden en thematische routes, een fietsnetwerk en fietsparkeren, een doordacht snelheidsbeleid en categorisering van de wegen, aangename en veilige leef- en schoolzones en parkeren.

Heel veel acties dus. Dit is een beleidsplan waarvan de uitvoering over meerdere jaren wordt gespreid. De eerste acties, zoals het aanbrengen van markeringen in schoolomgevingen, worden al heel snel uitgevoerd. Andere ingrepen, zoals het realiseren van een veilige fietsinfrastructuur, ongewenst doorgaand verkeer verminderen of het uitwerken van nieuwe wandelroutes worden in de komende jaren ingepland.

Voor de communicatie hierover lanceert de gemeente een campagne waarin een aantal inwoners optreden als ambassadeur.

Meer informatie over het mobiliteitsplan kan je hier vinden.

Andere nieuwsberichten